Syltetøjer

Sanselige smagsoplevelser

Noget om producenten

I 1938 købte Karl Dellgren et mejeri i Halland og omdannede det til et mosteri. Det er grundlaget for det familieejede Hafi, hvor 4. generation – Kajsa og Marcus har overtaget rorpinden.

Flere af Karls opfindelser, og hans kærlighed til de hallandske frugter og bær, har stor betydning for den skånsomme måde, Hafi den dag i dag behandler frugter og bær på. Karl definerede meget tidligt, at hans geléer ikke skulle være ”sirapsartad, klistrigt eller klibbigt och bör i största görliga mån kvarhålla lukten och smaken av den frukt, ur vilket det blivit framställt”. Det gælder stadig – og smages stadig.

Hafi har en stor del økologiske syltetøjer, benytter fortrinsvis lokale afgrøder til produktionen og størstedelen af råvarerne udgøres af vildtvoksende skovbær.

Glæd dig til at skrue låget af et glas fyldt med generationers viden om, og passion for velsmagende bær og frugter uden tilsætningsstoffer. Opbevar det derfor i køleskab efter åbning.

P.s. Syltetøjerne er også fint tilbehør til oste.

Alle tekster kan markeres og kopieres vha mus og ctrl+c

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/08/Hafi.jpg" text="Download logo" force_dl="1" color="orange_dark"]

De økologiske

Tyttebær

Lækker, intens, cremet og uimodståelig smag af chokolade. Dette er simpelthen en af de skønneste chokoladedelikatesser man kan forestille sig.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00611.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Abrikos

Vor friske og frugtige Abrikos marmelade er en herlig kombination af solmodne abrikoser og juice fra citron. En klassisk marmelade til morgenmaden, og er med sin cremede konsistens fantastisk  i desserter eller som fyld i tærter og (lag)kager.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00675.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Blåbær

Bærrene til Hafis Blåbær syltetøj håndplukkes i Sveriges nordlige skove og tilberedes varsomt efter originalopskrift. En af favoritterne! Prøve den på Græsk Yoghurt til morgenmaden.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00674.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]
[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2020/05/Blaabaer.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Hindbær

Hafis hindbærsyltetøj er en værdsat klassiker som du kan bruge i bagværk, til vafler og på ristet brød.

Du kan til hver en tid banke en lynhurtig luxuxtrifli sammen ved at lægge æblekagerasp (eller knuste makroner), flødeskum og hindbærsyltetøj i lag. Pynt af med citronmelisseblad og bålristede mandler, hvis det skal være ekstra lækkert.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00673.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]
[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2020/05/Trifli-med-Valgfri-Hafi-Sylt.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Multebær

Hafis klassiske Multebær (Hjortron) syltetøj er fremstillet af gyldne bær fra norlandske enge. Rigtig god på ost, til vafler og vaniljeis, gerne opvarmet. 

Når julen og æbleskiverne holder sit indtog er Multebær nærmest et must. Det skal du unde dig selv.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00612.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Kirsebær med vanilje

Hafis Kirsebærsyltetøj med et strejf vanilje er værdsat af os, der elsker ost. Kan også serveres varm til vaniljeis og naturligvis er den et hit på risalamande.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00680.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Skovbær

Skovbær er en smagsrig syltetøj fra Sverige – midnatssolens land. Elsket af både store og små på ristet brød, til pandekager, i yoghurt, eller som delikat fyld i tærter og kager .

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00672.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Jordbær/
rabarber med kardemomme

Klassisk marmelade med et tvist. Kardemommen giver en fin kompletterende smag til det søde fra jordbærrerne og det syrlige fra rabarberne.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00672.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

De konventionelle

Appelsin/
safran

Overrask med Appelsin/safran marmelade som ’topping’ til patéer fra Quatrefages. Prøv også på nybagte scones, eller på en mild, hård ost.

Faktisk er appelsinerne i dette glas økologiske, men da økologisk safran koster det tredobbelte af konventionelt safran og derfor vil gøre syltetøjet at for dyrt, har Hafi måtte fjerne økologimærkningen.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00679.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]
[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2020/05/Appelsin.png" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Ananas/
kokos/rom

Det er simpelthen en syltetøjs piña colada! Hafis tropiske blanding er god på brød, til tærtefyld, i milkshake, til kylling retter og thaimad.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00671.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Brombær

Brombær/Lakrids marmelade er et spændende indslag til en ostetallerken. Passer også fantastisk til is, eller som smagsætter  i forskellige bagværk.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2020/03/HafiBrombær.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Citron/
mandarin

Citron Mandarin marmelade er god till ost, toast, desserter og som fyld i tærter. Har en frisk og intens samg af citrus.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00683.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Figen/oliven/
muscavado

Hafis karamelliserede Figen/Oliven/Muscovado marmelade passer fint till en bid ost eller vaniljeis. Brug den også sammen med vores patéer fra Quatrefages

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00678.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Havtorn

Hafis Havtorn er en klassiker – lavet med kun havtorn, ikke drøjet med andre frugter eller bær som du ellers finder det.  Anvend den til ostetalleknen, till patéer, i yoghurt eller på toast.

[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC00670.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]
[easy_media_download url="https://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2020/05/Havtorn.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Stikkelsbær

Vore friske stikkelsbærmarmelade er skøn som fyld i roulade og dejligt tilbehør på ostetallerknen.  Til morgenmaden passer den naturligvis til alt bagværk, men også på grøden.

[easy_media_download url="hhttps://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2020/03/HafiStikkelsbær.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Hyben

Vor hybenmarmelade er specielt fremragende til oste, men er også god til en chokoladekage med flødeskum eller på toast.

[easy_media_download url="hhttps://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2020/03/HafiStikkelsbær.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]

Rosmaringele

Hvis du vil pimpe din lammekølle, så er svaret her. Kan også bruges som supplement til vildt og mørkt kød.

[easy_media_download url="hhttps://www.gourmeture.dk/wp-content/uploads/2020/03/HafiStikkelsbær.jpg" text="Download billede" force_dl="1" color="orange_dark"]
Scroll til toppen

Vores telefonleverandør har desværre problemer.

Det gælder hele Sjælland og Fyn.

Vi undskylder for bøvlet og krydser fingre for en hurtig løsning.

Du kan stadig sende en mail til os.